Η οργή εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει χτυπήσει… κόκκινο.

Χιλιάδες διαδηλωτές που εδώ και μήνες διαδηλώνουν για να διαμαρτυρηθούν για την απόπειρα του να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες επάνω του, μέσω αναθεώρησης του δικαστικού συστήματος, έβαλαν φωτιές στους δρόμους και επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του.

«Αρκετά…»

«Θέλουμε να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη».

«Μέχρι εδώ, αρκετά! Αυτό πρέπει να σταματήσει! Αυτός ο πρωθυπουργός δεν νομιμοποιείται πλέον».

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δίνουν εντολή στις αύρες να εκτοξεύουν νερό για να διαλύσουν το οργισμένο πλήθος το οποίο όμως δεν το βάζει κάτω.

Μια διαδηλώτρια κάνει με τα χέρια της το σχήμα της καρδιάς και απευθύνεται απαξιωτικά στον πρωθυπουργό.

«Υπηρετούμε τέσσερα χρόνια στο στρατό, τρία χρόνια. Όλοι εδώ έχουμε υπηρετήσει το στρατό και θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία! Είμαστε εδώ για τη δημοκρατία».

Επιχείρησαν να εισβάλουν σπίτι του

Οι πιο θερμόαιμοι επιχειρούν να μπουν μέσα στο σπίτι του Νετανιάχου.

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πρόσφατα κατά του σχεδίου για την αναμόρφωση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα και ακύρωση των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου δίνοντας σχεδόν απόλυτη εξουσία στη βουλή.

Ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη δήλωσε την Κυριακή ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας.

Το Ισραήλ είναι ένα καζάνι που έβραζε και έσκασε με θόρυβο κλονίζοντας τα θεμέλια της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης εδώ και χρόνια για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς.