Fund έβγαλε σε πλειστηριασμό σπίτι του τέως ΟΕΚ που είναι ακατάσχετο, σύμφωνα με καταγγελία που έφερε στο προσκήνιο η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η Ανθή Βούλγαρη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα funds και τους πλειστηριασμούς σαν «Σόδομα και Γόμορα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα που εξήγησε γιατί το σπίτι του τέως ΟΕΚ είναι ακατάσχετο. Επίσης, η δικηγόρος τόνισε ότι έχει ήδη σταλεί εξώδικο προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση.

Στη συνέχεια στην εκπομπή μίλησε η κ. Ελένη, κόρη των ιδιοκτητών του σπιτιού και αναφέρθηκε στο δάνειο που είχαν πάρει.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο δάνειο δεν ήταν στεγαστικό, αλλά κίνησης, ύψους 7.000 περίπου ευρώ.

Η κ. Νούκα είπε χαρακτηριστικά: «Στο κεφάλαιο κίνησης, δεν πληρώνουν κεφάλαιο οι δανειολήπτες όταν αποπληρώνουν κάθε μήνα, πληρώνουν μόνο τόκους και όταν έρχεται η ώρα πληρώνουν το κεφάλαιο».

Το ρεπορτάζ του MEGA

«Το fund ωστόσο προχώρησε σε κατάσχεση της εργατικής κατοικίας και έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό. Ωστόσο, δεν βρέθηκε κανείς να το «χτυπήσει».

Η κ. Ελένη μίλησε για την υπόθεση και εξήγησε ότι: «Αυτό το σπίτι το έχουν οι γονείς μου με παραχωρητήριο από τη δεκαετία του ’80, από το 1987. Είναι της μητέρας μου το σπίτι. Ήταν ένα δάνειο αγοράς ενός αγροτικού αυτοκίνητου. Πάρθηκε αυτό το δάνειο από τον πατέρα μου, η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια, ήταν ένα χαμηλό δάνειο 6.500 – 7.000 ευρώ, δεν μπόρεσε αυτό το δάνειο να αποπληρωθεί εγκαίρως με αποτέλεσμα να πουληθεί σε funds και να βγει αυτό το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ είναι ακατάσχετο», είπε αρχικά.

Στον πλειστηριασμό βγήκε 29.000 ευρώ όμως σε επικοινωνία που είχα τον Φεβρουάριο φέτος, έναν χρόνο μετά έγινε 39.000 ευρώ. Βγήκε αυτό το σπίτι σε πλειστηριασμό τον Οκτώβρη του 2022, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε από θέμα τύχης καθώς δεν βρέθηκαν πλειοδότες. Όφειλε να γνωρίζει το fund και όσοι ανακατεύονται με αυτό, ότι είναι του οργανισμού εργατικής κατοικίας», πρόσθεσε.