«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», είπε την ώρα που οι ανησυχίες για χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσαν σήμερα πτώση στις αγορές.

Ισχυρές πιέσεις

Την Παρασκευή ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Deutsche Bank, καθώς παρατηρήθηκαν μαζικές πωλήσεις μετά το έντονο άλμα που εμφάνισε χτες το κόστος ασφάλισης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έναντι χρεοκοπίας (CDS).

Συγκεκριμένα ημετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έκανε «βουτιά» 13% το πρωί της Παρασκευής, μετά το άλμα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης το κόστος των CDS, το οποίο εκτινάχθηκε στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης, από 142 μονάδες βάσης που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχει χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας της.