Η τραγωδία στα Τέμπη έβγαλε στον δρόμο εκατομμύρια ανθρώπους, σε αριθμούς που συγκρίνονται μόνο με το 2011, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως αναφέρει σχεδόν 2,5 εκατ. άνθρωποι, εκτός των μαθητών, πήραν μέρος σε κάποιου είδους διαμαρτυρία για τα Τέμπη ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι η οργή και η αγανάκτηση.

Το προηγούμενο της συμμετοχής των πολιτών σε κινητοποιήσεις σημειώνεται στις πλατείες του 2011, όπου η Public Issue καταγράφει ότι συμμετείχε ένα 29% των πολιτών ενώ τώρα ο αριθμός αυτός φτάνει στο 30%. Την ίδια στιγμή οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι για την τραγωδία ευθύνονται τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 60% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να συμβεί το δυστύχημα.

Σε σχέση με τα συναισθήματα των πολιτών το ποσοστό της οργής εκτοξεύτηκε μέσα σε ένα μήνα από το 27% στο 40%, ενώ διαφορά υπάρχει και με το κλίμα που επικρατούσε λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, καθώς τότε το κυρίαρχα συναισθήματα ήταν η ανησυχία και το άγχος.

Οργή και αγανάκτηση

Ευθύνες κομμάτων

 

Ιδιωτικοποίηση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από