Σοκ και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόπειρα ενός 62χρονου απόστρατου αξιωματικού της αεροπορίας να αυτοκτονήσει και να παρασύρει μαζί του στον θάνατο και τα δίδυμα παιδιά του.

Ο 62χρονος κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισοχώρι Θεσσαλονίκης και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου.

Έντρομη με αυτά που έβλεπε η 47χρονη μητέρα των παιδιών, κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Λαγκαδά έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τα δύο παιδάκια αλλά και τον πατέρα τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το MEGA, εντοπίστηκαν δύο φιάλες υγραερίου, η μία στην καμπίνα των επιβατών και η δεύτερη, ασφαλισμένη, στο πορτ μπαγκάζ.

Τα σενάρια πίσω από την απόπειρα του 62χρονου πατέρα

Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. Οι συγγενείς της 47χρονης μητέρας, ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους. Γι’ αυτό και εικάζεται ότι ίσως ήθελε να την εκδικηθεί και κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου.

«Μάλωναν συνέχεια, ήταν κάποιες φορές βίαιος απέναντι της, η ανιψιά μου δεν άντεχε άλλο την κακή του συμπεριφορά κι εκείνος είχε αλλάξει μετά την εποχή που έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους. Ήταν ξεκάθαρα δυστυχισμένη, ένιωθε ότι απειλείται η ίδια της η ζωή. Φανταστείτε κάποια στιγμή πήγε να την πνίξει, δεν άντεξε άλλο το κορίτσι και του ζήτησε να χωρίσουν» ανέφερε η θεία της μητέρας των διδύμων, μιλώντας στο grtimes.gr.

Τα παιδάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.