Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων για τον μοιραίο σταθμάρχη στο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και για τις ευθύνες του ΟΣΕ, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως τόνισε, «το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, όχι μόνο σοκάρει, αλλά εντείνει το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, καθώς ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που η ΝΔ προσέλαβε με μπλοκάκι, κρίνοντας ότι έχουν ανεπαρκή εκπαίδευση και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μάλιστα, πως «διαπιστώνουμε με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η αριστεία και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι τα ρουσφέτια και η αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών».

Το πόρισμα – «βόμβα» της ΡΑΣ

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, στο πόρισμά της, αναφέρει ότι ο σταθμάρχης της 28ης Φεβρουαρίου δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά.

Ωστόσο, η ΡΑΣ εξαπολύει επίθεση και κατά του ΟΣΕ, ενώ προχωρά στη λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων, λόγω μη επαρκούς εκπαίδευσης προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων.

Έστω και καθυστερημένα, η ΡΑΣ βλέπει σοβαρές ελλείψεις, παραβιάσεις των κανόνων ως προς την εκπαίδευση, αλλά και σχετικά με το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας του σιδηρόδρομου.