Ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υπάρχουν «από αρκετά άτομα», δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ή δεν λειτουργούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα ατύχημα, σημείωσε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και ευχήθηκε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες. Παράλληλα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν το 2023», η ζωή των επιβατών να είναι «στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κυρίου Βασίλη (σ.σ το όνομα του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας) για το αν θα γυρίσει ένα κλειδί».

Θέμα χρόνου

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Απόστολος Λύτρας, τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή δεν λειτουργούσαν μέτρα ασφαλείας», προσθέτοντας πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες από αρκετά άτομα».

Όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάποιο ατύχημα, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λύτρας. «Είναι δυνατόν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπουν να γίνονται αυτά τα ταξίδια με τα τρένα;» αναρωτήθηκε και είπε ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν».

«Δεν είναι δυνατόν το 2023 να περιμένουμε, τον κάθε κ. Βασίλη αν θα γυρίσει ένα κλειδί»

«Δεν είναι δυνατόν το 2023 να περιμένουμε, ειδικά ο επιβάτης να είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε κυρίου Βασίλη για το αν θα γυρίσει ένα κλειδί και να κινδυνεύει η ζωή του», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους ανθρώπους που εκπροσωπεί και κανείς που έχει χάσει το παιδί του δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση για τα δικαστήρια και τις αποζημιώσεις καθώς οι άνθρωποι «έχουν τον πόνο τους, έχουν καταστραφεί».

Όμως τόνισε ότι «Οφείλουμε να παρακολουθήσουμε την ανάκριση, αν δούμε τις διαδικαστικές πράξεις και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε».

Εύχομαι μόνο να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες, είπε καταλήγοντας.