Δρομολόγια με… λεωφορεία ανακοίνωσε η Hellenic Train από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, «για ορισμένα σημεία της διαδρομής που δεν διεξάγεται με το τρένο, μετά την τραγωδία στα Τέμπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη «για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο».

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Γεραπετρίτη – σιδηροδρομικών

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.