Για «αποπροσανατολιστική σπέκουλα της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέα ανάρτησή του για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, για ακόμα μια φορά –όπως και στην πρώτη του αντίδραση- σημειώνει ότι η χώρα θρηνεί για τους 57 νεκρούς των Τεμπών -«αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» γράφει χαρακτηριστικά- και επισημαίνει ότι μέχρι να εξιχνιαστεί ο τραυματισμός του από τη Δικαιοσύνη «η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη 17χρονος για την επίθεση – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισυνάπτοντας την ανάρτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για τη σύλληψη ενός 17χρονου αναφορικά με την επίθεση σε βάρος του.

Το χρονικό της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ομάδα ατόμων προσέγγισε το μαγαζί και του φώναξε «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Εκείνοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 με κλωτσιές και μπουνιές.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

Με κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στο νοσοκομείο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για την επίθεση σε βάρος του

«Μπράβοι της νύχτας οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι ψήφισε το Μνημόνιο» ήταν, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτοί που του επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

Δίνοντας στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών σε δεύτερο tweet ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε: