Το ημερολόγιο έγραφε 19 Αυγούστου του 2022, όταν ο 23χρονος Ολυμπιονίκης του Ολυμπιακού, Εμμανουήλ Καραλής αποφάσιζε να σοκάρει ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο της χώρας, μέσω της ανάρτησης του στα social media.

«Έπειτα από ένα τραυματισμό, που υπέφερα, κατά τη διάρκειας της σεζόν στον κλειστό στίβο, ακολούθησαν μια σειρά από περιστατικά, που κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού, που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ σε άγχος και κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς o «κακός» Μανόλο κυριάρχησε περισσότερο.

Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως πάντα κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και πλήρης εξαντλημένος. Είμαι στο τέλος της περιόδου. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση, πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Χρειάζομαι να κάνω ένα διάλειμμα για να βρω πίσω το χαμόγελό μου», ανέφερε στην ανάρτησή του, συγκλονίζοντας με τις δηλώσεις του τη χώρα.

Από το απόγευμα της Κυριακής (5/3) ο Καραλής φορά στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, δείχνοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως είναι ξανά εδώ.

Παλεύοντας με τους «δαιμονές» του ο 23χρονος Ολυμπιονίκης, δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Έκανε γνωστό σε όλους τον αγώνα που δίνει, έσκυψε το κεφάλι έβαλε πάνω από όλα την σκληρή και μάγκικη δουλειά του και ο χρόνος τον αντάμειψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη είναι μόνο η αρχή μιας λαμπρής και σπουδαίας καριέρας για τον Μανώλη. Η δήλωση, που έκανε μετά τον τελικό, πως αφιερώνει το μετάλλιο σε εκείνον, αποκαλύπτει το πόση δουλειά έχει ρίξει -πρωτίστως- με τον ίδιο του τον εαυτό!

«Το πήραμε! Είναι κάτι, που ήθελα πάντα, ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό. Από πέρυσι. Είμαι ευτυχισμένος, που κατάφερα να είμαι σε θέση να είμαι ξανά χαρούμενος. Το αφιερώνω σε μένα! Είναι μία αρχή μιας μεγάλης καριέρας», ήταν τα λόγια του μετά τον μεγάλο τελικό.

Με το μετάλλιο κρεμασμένο στήθος και το χαμόγελο στα χείλη, έχοντας αφήσει πίσω του αυτό το δύσκολο μονοπάτι…