Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στον επιθεωρητή διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα ο Θάνος Πλεύρης ζητά να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα ο υπουργός έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση.

Σε αργία ο επιθεωρητής

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε  ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.