Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 η πολύωρη απολογία του σταθμάρχη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό ο 59χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του 59χρονου έκανε λόγο για αναμενόμενη απόφαση και δήλωσε ότι ο πελάτης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης προκειμένου να φτάσουμε στην αλήθεια.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Παντζαρτζίδης, ο σταθμάρχης μίλησε για όλα ακόμα και αν από αυτά προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο.

Η διαδικασία της απολογίας του 59χρονου ήταν μαραθώνια και κράτησε σχεδόν 7,5 ώρες.

Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού θέματος. Περίπου στις 14:00 κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να ξεκινήσει η απολογία του.

Ο 59χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της διατάραξης της ασφαλείας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Οι δηλώσεις

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Και πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

«Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.