Ο Ολυμπιακός πήγε στο Τελ Αβίβ με μια αποστολή, να πάρει καθαρή νίκη κόντρα στη Μακάμπι για τον πρώτο τελικό του Challenge Cup. Και όχι απλά το κατάφερα, αλλά ήταν ισοπεδωτικός. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλό τους, επικρατώντας με 3-0 σετ.

Έτσι οι Ερυθρόλευκοι θα πάνε με άλλον… αέρα στον επαναληπτικό στις 15 Μαρτίου που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού πλέον χρειάζονται μόλις δύο σετ για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.

Ντέρμπι το πρώτο σετ, Ολυμπιακός στο… φινάλε

Το παιχνίδι ξεκίνησε όντας ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και καμία δεν επέτρεπε στην άλλη να ξεφύγει. Η Μακάμπι ήταν εκείνη που προηγήθηκε με δύο πόντους διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε και πήρε τα ηνία. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν με τη σειρά τους στο +2, αλλά οι Ισραηλινοί απάντησαν. Ωστόσο οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι με μια ακόμα αντεπίθεση όχι μόνο άνοιξαν τη διαφορά στο κρίσιμο σημείο, αλλά έκαναν το 25-20 παίρνοντας το πρώτο σετ για το 1-0.

Σταθερά μπροστά στο δεύτερο σετ και 2-0

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι παίρνοντας προβάδισμα με 1-4 και 6-11 δείχνοντας πως ελέγχει το ματς. Κάπου εκεί η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση και με 6-0 σερί πέρασε μπροστά. Το ματς έγινε ντέρμπι και έτσι φτάσαμε στο 20-20. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τους δύο επόμενους πόντους, για να απαντήσουν οι Ισραηλινοί με το 22-22 και το 23-23. Ένα μπλοκ του Παγένκ και ο άσος του Στερν έκανε το 23-25 και μαζί το 0-2 για τον Ολυμπιακό.

Στερν… εναντίον Μακάμπι και 3-0

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Ιντάλγκο να κάνει… πάρτι από θέση σερβίς με συνεχόμενους άσους, δίνοντας ένα καλό προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα δράση ανέλαβε ο Στερν, ο οποίος από ένα σημείο και μετά ήταν σαν να παίζει… μόνος του τη Μακάμπι πετυχαίνοντας πόντους με κάθε πόντο. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν άνετα στο 14-25 και το τελικό 0-3 που τους δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον επαναληπτικό και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

MUST READ

Η βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού

Τα σετ: 20-25, 23-25, 14-25