Την ώρα που πληθαίνουν οι παρεμβάσεις που κάνουν λόγο για έλλειψη προσωπικού και υποδομές που δεν λειτουργούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση για την πρόσληψη σταθμαρχών για… έξι μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, οι σταθμάρχες θα προσληφθούν για όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Ωστόσο, κάποιοι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι γίνονται προσλήψεις προσωπικού, έκριναν σκόπιμο να «ανέβει» στη Διαύγεια η συγκεκριμένη απόφαση την 1η Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησαν να μετρούν πτώματα στα Τέμπη μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, το ΔΣ του ΟΣΕ ενέκρινε την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) ατομα για χρονικό διάστημα έξι μηνών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δικαιώνονται οι συνδικαλιστές για όσα καταγγέλλουν

Η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και ο τρόπος και ο χρόνος δημοσιοποίησής της δικαιώνει όσα καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τα συνδικάτα στον χώρο του σιδηροδρόμου και τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν έρθει με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο.

Άλλωστε, οι συνδικαλιστές δεν διστάζουν να μιλήσουν για ένα «προαναγγελθέν δυστύχημα» αφού το πληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτουργεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ αντί για μαζικές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια – και λόγω των Μνημονίων – υπάρχει μείωση προσωπικού στον σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.