Ήταν πριν από λίγες ώρες που οι δίδυμες αδελφές και η ξαδέλφη τους αποκαλύφθηκε πως βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Η μητέρα ενός εκ των τριών κοριτσιών είχε μιλήσει για το πώς ενημερώθηκε για την τραγωδία και τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε με την κόρη της.

Ο πόνος της κυρίας Μάρθας για την τραγωδία στα Τέμπη ανείπωτος. Η γυναίκα απαντά με δυσκολία στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου του ANT1 για το Πρωινό.

«Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών. Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Πήγαμε στη Λάρισα να δώσουμε DNA».

«Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» – Συγκλονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Η πρώτη κίνηση της οικογένειας ήταν να βρεθεί στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία» σημείωσε συγκλονισμένη η κυρία Μάρθα.

Δεν είχαν ενημέρωση από τα νοσοκομεία και τις αρχές. «Όχι, τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23.30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00.30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

Η αναγνώριση των θυμάτων έγινε στο νοσοκομείο της Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας από όπου κατάγονταν τα τρία κορίτσια.

«Χάσαμε τρεις αγγέλους»

Οι σοροί των τριών νέων κοριτσιών ταυτοποιήθηκαν, όπως μετέφερε η Χρύσλα Γεωργακοπούλου στη Super Κατερίνα, μέσω DNA. Οι γονείς είχαν σπεύσει στη Λάρισα για να βρουν τα κορίτσια τους στο άκουσμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ένας από τους δύο τραγικούς πατέρες ακούστηκε να λέει έξω από το νοσοκομείο γιατί έστειλε τα κορίτσια του να σπουδάσουν. «Γιατί τα άφησα να έρθουν μόνα τους εδώ;» έλεγε χαρακτηριστικά.

Η γιαγιά τους, συγκλονισμένη, μίλησε στον Νίκο Μισίρη από τον Alpha. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τις εγγονές της. «Χάσαμε τρεις αγγέλους» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει βρει την οικογένειά τους. Ήταν τρία πολύ αγαπητά κορίτσια στην τοπική κοινωνία. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πολύ κοινωνικές. Ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευαν μόνες τους. Η πρώτη φορά που πήραν το τρένο. «Μπαμπά, δεν πειράζει, θα πάμε μία φορά με το τρένο». Πάντα πήγαινε τις κόρες του με το αυτοκίνητο.

Ήταν πολύ χαρούμενες που θα έκαναν μόνες τους τη διαδρομή. Μια διαδρομή που αποδείχτηκε μοιραία. Πρόσφατα τους είχαν αγοράσει νέο αυτοκίνητο. Επειδή ήταν νέες οδηγοί και δεν είχαν την εμπειρία για να ταξιδέψουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, προτίμησαν το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια.