Στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη έφτασε το πρώτο με λεωφορείο με επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός με αποτέλεσμα την τραγωδία με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς.

Το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και το οποίο ήταν γεμάτο με 50 άτομα έφτασε λίγο πριν τις 2 το βράδυ στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το thesstoday.gr υπήρχαν και πολλοί τραυματίες, με αίματα και σκισίματα στα ρούχα, οι οποίοι ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ», δήλωσε στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

«Νομίζω πως είμαι καλά, πίστευα ότι θα πεθάνω»

Μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στο επιβατικό τρένο περιέγραψε στο ThessToday.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε πιστεύοντας ότι εκεί μέσα θα χάσει τη ζωή της. «Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

Τα μοιραία λεπτά περιέγραψε ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος δηλώνει: «Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμη δεν νιώθω ζωντανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους. Παράλληλα έξω από τον ΟΣΕ βρίσκονταν κάποιοι συγγενείς που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και αγωνιούν.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία αλλά ούτε και από κάποιον στον σταθμό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους μας» ανέφερε μια γυναίκα η οποία περιμένει τον εγγονό της.

Σημειώνεται πως αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη τρία λεωφορεία με επιζώντες της τραγωδίας.