Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας αυξήθηκε στους 61, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών, δήλωσε στο Reuters ότι ένα ακόμα πτώμα εντοπίστηκε στη θάλασσα. Νωρίς χθες, ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Τουλάχιστον 20 επιζώντες νοσηλεύονται, εκ των οποίων ο ένας στην εντατική. Εκτιμάται πως οι υπόλοιποι πρόσφυγες είχαν φύγει από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Πολλοί μετανάστες αγνοούνται, δεν είχαν καν σωσίβιο – Συγκλονιστική μαρτυρία

Στα θύματα όλα τα παιδιά

«Δυστυχώς, όλα τα παιδιά είναι μεταξύ των αγνοουμένων ή βρέθηκαν νεκρά στην παραλία» είπε εθελοντής του Ερυθρού για να προσθέσει:

Ανάμεσα στους νεκρούς αναφέρθηκαν ένα μωρό και νεαρά δίδυμα. Οι διασώστες είπαν ότι δύο άνδρες επιζώντες προσπαθούσαν να σώσουν παιδιά κρατώντας τα κεφάλια τους πάνω από τα κύματα αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ένας 16χρονος είδε την 28χρονη αδελφή του να φτάνει στην παραλία αλλά να καταλήγει στη συνέχεια. «Δεν έχει βρει το θάρρος να το πει στους γονείς του», σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ένα άλλο αγόρι 1 2 ετών αγόρι από το Αφγανιστάν έχασε ολόκληρη την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων αδερφών.