Με δήλωσή της, η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

H κ. Μαυροειδή είχε αναλάβει την υπεράσπιση του καταδικασμένου για τη δολοφονία της γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Όπως είναι γνωστό είχα αναλάβει την υπεράσπιση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στο β΄ βαθμό Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Πλην όμως, επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ως συνήγορος υπεράσπισης στην εν λόγω υπόθεση και δηλώνω την παραίτησή μου», αναφέρει σε δήλωση της η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες η συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε υποβάλει αίτημα αναβολής, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για τις 28 Μαρτίου.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε με την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος του κατηγορούμενου ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον εντεκάμισι χρόνια κάθειρξης.

Η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή η οποία είχε πει ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, είχε ζήτησε να αναβληθεί η δίκη προκειμένου να ολοκληρώσει τη μελέτη του φακέλου της δικογραφίας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων» . Όπως είπε «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών» είπε ο Εισαγγελέας.