Νέες δηλώσεις για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή έκανε ο ο βέλγος συνήγορός της Σβεν Μαρί ενώ εξήγησε και τους λόγους που βλέπει την κόρη της δύο φορές τον μήνα και όχι καθημερινά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Σβεν Μαρί έκανε λόγο για 7.500 σελίδες δικογραφία ενώ σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η Εύα Καϊλή όταν βρήκε την βαλίτσα με τα χρήματα κάλεσε τον πατέρα της και όχι την αστυνομία,  σημείωσε ότι δε θα κάνει σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Αναφερόμενος στον λόγο που βλέπει την κόρη της δύο φορές τον μήνα και όχι καθημερινά, ο δικηγόρος τόνισε:

«Ανθρώπινα πρέπει να καταλάβουμε ότι μία μητέρα σε αυτό το στάδιο , η οποία δεν έχει διαπράξει φόνο, η οποία δεν έχει διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια , η οποία δεν είναι έμπορος ναρκωτικών, η οποία είναι μία γυναίκα η οποία ήταν αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η οποία έγινε σήμερα ένα είδος τροπαίου … πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτούμε και τον ρόλο της μαμάς που έχει, έναν ρόλο που έπαιζε πολύ καλά» ανέφερε ο Σβεν Μαρί και προσέθεσε ότι «σήμερα λοιπόν είναι ταλαιπωρία εάν βλέπει το παιδί για μία ώρα, είναι μία ταλαιπωρία μετά από 35 λεπτά όταν πρέπει να φύγει.

Τώρα λοιπόν η Εύα Καϊλή βλέπει το παιδί της δύο φορές τον μήνα, για δύο ή τρεις ώρες. Αυτή είναι η δυνατότητα που προσφέρει η φυλακή και την παίρνει όπως την πήρε το περασμένο Σάββατο».

Γιατί παραμένει στη φυλακή

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο λόγοι που η κ. Καϊλή παραμένει στη φυλακή.

«Ο πρώτος είναι για να μην εξαφανίσει αποδείξεις και ο δεύτερος ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συλληφθούν ή να καταθέσουν».

«Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εξαφανίσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει. Το δεύτερο σημείο είναι η επαφή με τους άλλους πρωταγωνιστές της υπόθεσης ή με μάρτυρες. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό.

Πρώτον, η κυρία Καϊλή έχει τηλέφωνο στο κελί της, όπως και οι άλλες κρατούμενες στη φυλακή. Εάν κάποια στιγμή θέλουν να συνομιλήσουν με άλλα άτομα, διαθέτει τηλέφωνο και μπορεί να το κάνει. Όμως δεν το έκανε ποτέ. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές τις συνομιλίες καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία. Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να παραμένει κρατούμενη όλους αυτούς τους μήνες η κυρία Καϊλή.

Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Θα μπορούσε εύκολα, περιμένοντας μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων. Θα μπορούσε η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της. Έτσι θα είχε την ευκαιρία να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό. Πρόκειται για ένα παιδί που θα γίνει σύντομα δύο ετών».