Η Τουρκία και η Συρία χρειάζονται επειγόντως τη στήριξή μας. Μία τεράστια καταστροφή χτύπησε μες στην καρδιά του χειμώνα και μέσα στη νύχτα, βρίσκοντας χιλιάδες ανθρώπους ανυποψίαστους και αβοήθητους.

Ο φονικός σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία στις 6 Φεβρουαρίου έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 46.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός όσων αγνοούνται κάτω από τα ερείπια. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε σπίτια και υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή.

Αποστολές διάσωσης: Τετράποδοι ήρωες στα ερείπια

Η Alter Ego Media (MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr, ot.gr, MY RADIO 104.6), στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητάς της και με μεγάλη ευαισθησία για τις σεισμόπληκτες χώρες, συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ώστε να παρέχει άμεση ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους υποφέρουν. Οι ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας βρίσκονται στο πεδίο με παρουσία και στις δύο χώρες και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στους πληγέντες, πρόσφυγες και ντόπιους, στηρίζοντας τις προσπάθειες των κρατών. Προσφέρουν σκηνές, θερμικές κουβέρτες, στρώματα, χειμερινά είδη, μαγειρικά σκεύη και άλλες προμήθειες.

Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης «ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ» που διοργανώνει η Alter Ego Media σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μάς καλεί όλους να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξη και την αγάπη μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά.

Κάνε μία δωρεά σήμερα στην ιστοσελίδα unhcr.org/seismos ή με κατάθεση στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:

Αριθμός Λογαριασμού / IBAN

ALPHA BANK: GR8901401010101002002055436

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR9501101390000013992003395

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR1101720550005055011562423

Κάθε βοήθεια, ακόμα και η πιο μικρή, είναι σημαντική.

Ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα πάντα, να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από την αρχή. Ας κάνουμε μία δωρεά σήμερα.

Η ζωή θα θριαμβεύσει και πάλι, θα αναδυθεί από τα συντρίμμια.

Σχετικά με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας διεθνής, μη πολιτικός, ανθρωπιστικός οργανισμός, που καθοδηγεί και συντονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο τη δράση για την προστασία των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1950, με εντολή να διασφαλίζει ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο και να βρει ασφάλεια σε μια άλλη χώρα. Από τότε, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν μια νέα αρχή και έχει τιμηθεί δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Σήμερα ο οργανισμός έχει παρουσία σε 137 χώρες και μετρά σχεδόν 18.000 μέλη προσωπικού, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται στο πεδίο, στις περιοχές των κρίσεων.