Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο λίγες ημέρες πριν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη χώρα μετά την έναρξη του πολέμου.

Προ της αιφνιδιαστικής του επίσκεψης στο Κίεβο, ο Τζο Μπάιντεν είχε μεταβεί στη γειτονική Πολωνία για να συναντήσει τον πρόεδρό της Αντρέι Ντούντα.

Πιέζει το Κογκρέσο η Ουκρανία για τα F-16

Είχαν προηγηθεί εικασίες νωρίτερα ότι ένα σημαντικό πρόσωπο θα έφτανε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο δεν είχε ανακοινωθεί. Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας επικρατεί, αναβρασμός, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηχούν σε όλη την πόλη σειρήνες.

O πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τη στιγμή που ο ουκρανός πρόεδρος ζητά περισσότερη στρατιωτική ενίσχυση, μετά τον στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων που έχει προμηθευτεί το Κίεβο από τη Δύση και εν αναμονή της κλιμάκωσης της ρωσικής επίθεσης.

«Η Δύση δεν έχει πρόθεση να διαπραγματευτεί»

Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν είναι ανοικτή σε πρωτοβουλίες για να υπάρξει ειρήνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.