Ξεσπά μέσω των δηλώσεων της, στους δημοσιογράφους, η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα, Παρασκευή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Με τρεμάμενη φωνή και με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του άτυχου παιδιού αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για ρατσιστικά κίνητρα προς το προσωπικό του βρεφοκομείου καθώς υποστηρίζει πως το παιδί της πέθανε επειδή «ήταν μαύρο».

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

Θεσσαλονίκη: Ερευνα για τα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο

Αποκάλυψε επίσης πως δεν την είχε ενημερώσει κανείς για την κατάσταση του παιδιού, ούτε για την ανάγκη νοσηλείας της μία ημέρα πριν, παρά μόνο σήμερα για τον θάνατό της.

Οι δηλώσεις της μητέρας:

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2,5 ετών κοριτσάκι διεκομίσθη χθες το πρωί στα πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου «Ιπποκρατείου», όπου το εξέτασε γιατρός και ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

Στο παιδί δόθηκε αντιβιοτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες , ενώ ο γιατρός που το εξέτασε δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Το παιδάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «Άγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. «Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.