Η ζωή νίκησε το θάνατο στη γονατισμένη από το σεισμό Συρία, όταν η Άγια βγήκε από τα συντρίμμια ακόμα δεμένη με τον ομφάλιο λώρο από την άτυχη μητέρα της.

Το μικρό θαύμα (όπως είναι και το όνομα της στα αραβικά) βρισκόταν έκτοτε σε θερμοκοιτίδα νοσοκομείου στην πόλη Αφρίν.

Το μεγάλο ενδιαφέρον

Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως για την υιοθεσία της από κάθε γωνιά της γης, καθώς επίσης και οι άνθρωποι που έσπευσαν εκεί δηλώνοντας συγγενείς της, τρόμαξαν τη διεύθυνση του νοσοκομείου που μετέφερε την Άγια σε ασφαλή τοποθεσία υπό το φόβο της απαγωγής της.

Όπως  έγραψε το BBC, την περασμένη  Δευτέρα σημειώθηκε ένα βίαιο επεισόδιο στο νοσοκομείο στην περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, όπου νοσηλευόταν.

Ένας νοσοκόμος, συνοδευόμενος από δύο ένοπλους άνδρες, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας, Δρ. Αχμάντ Χατζί Χασάν, διέψευσε τους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι επιχείρησαν αποτυχημένα να απαγάγουν την Άγια.

«Οι ισχυρισμοί για απαγωγή ήταν μια παρεξήγηση. Αυτό ήταν ένα εντελώς εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο και δεν είχε καμία σχέση με το μωρό», είπε στο BBC.

Προτεραιότητα η ευημερία της

Αποφασισμένη η διεύθυνση υγείας να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία του νεογέννητου και να ενεργήσει προσεκτικά βάσει όλων των διεθνών κανονισμών, όσον αφορά την πιθανή υιοθεσία της, αποφάσισε τη μεταφορά του σε ασφαλή τοποθεσία.

Η μητέρα της Άγια ξεκίνησε τον τοκετό αμέσως μετά την καταστροφή της οικογενειακής τους κατοικίας στην πόλη Τζιντίρες. Άφησε την τελευταία της πνοή, αφότου γέννησε την κορούλα της, η οποία ήταν ακόμα συνδεδεμένη με τον ομφάλιο λώρο της όταν την βρήκαν οι διασώστες.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της Άγια, τα τέσσερα αδέλφια και μια θεία της σκοτώθηκαν στο σεισμό.

Ο παιδίατρος, που φρόντισε την Άγια, ανέφερε στο BBC την περασμένη Πέμπτη ότι η μικρή έφτασε σε «κακή κατάσταση» στο νοσοκομείο.

«Είχε εξογκώματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Η Άγια ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και την επόμενη μέρα η κατάστασή της είχε ήδη σταθεροποιηθεί.