Το Κρεμλίνο ανέφερε πως το ΝΑΤΟ δείχνει την εχθρότητα του προς τη Ρωσία. «Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ο οποίος είναι εχθρικός προς εμάς και ο οποίος αποδεικνύει την εχθρότητά του κάθε μέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ουκρανία: Ο Πούτιν ετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, λέει ο Στόλτενμπεργκ

«Κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει την ανάμιξή του στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία όσο πιο σαφή γίνεται», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Η Μόσχα έχει πει πως οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ παρατείνουν τη σύγκρουση και αυξάνουν την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης. Το Κίεβο και η Δύση λένε πως οι παραδόσεις προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο

«Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπογράμμισε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν προετοιμάζεται για ειρήνη» αντίθετα προετοιμάζεται για νέες πολεμικές επιχειρήσεις και «στέλνει και θα στείλει χιλιάδες ακόμη στρατεύματα» σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ και ανέφερε πως οι σύμμαχοι βρίσκονται σε «έναν αγώνα logistics» με τη Ρωσία. «Αυτό που λείπει από τη Ρωσία σε ποιότητα, προσπαθούν να το αντισταθμίσουν σε ποσότητα», τόνισε κάτι που όπως είπε δείχνει πόσο επείγον είναι για τη Δύση να προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα. «Όσο πιο γρήγορα μπορεί το Κίεβο να εφοδιαστεί με όπλα, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα, τόσο περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ