Αργά το βράδυ της Δευτέρας τελείωσε η συνέλευση του ΣΕΗ που έκρινε τα επόμενα βήματα των ηθοποιών με το βλέμμα όλων στην αυριανή συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει μέλη καλλιτεχνικών οργανώσεων την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου και παρόλο που λείπουν από το κάλεσμα σημαντικές οργανώσεις του χώρου η πρωτοβουλία του πρωθυπουργό κρίθηκε θετικό βήμα.

Η χθεσινή συνέλευση -αν κι είχε τεθεί και θέμα απεργίας διαρκείας- αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων αν δεν καταλήξει με θετικό πρόσημο η αυριανή συνάντηση.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε την συνέλευση έδειξε 345 ψήφους υπέρ των κινητοποιήσεων, 169 υπέρ της απεργίας διαρκείας και 68 ψήφους υπέρ της 24ωρης απεργίας ανεξάρτητα από την αυριανή συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας το πρωί της Τρίτης έκανε σχετική ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Αργά την νύχτα τελείωσε η νέα μεγάλη μας γενική Συνέλευση του ΣΕΗ που θύμισε παλιές εποχές που όλος ο κλάδος συμμετείχε με πάθος για την επίλυση των προβλημάτων του και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Με σύμπνοια και μετά από 5 ώρες προβληματισμούς καταλήξαμε σε συνέχεια όλων των δράσεων μας με κάθε τρόπο μέχρι την δικαίωση μας για την επίλυση του πολύπλοκου προβλήματος που μας δημιούργησε το ΠΔ που υποβάθμισε τις σπουδές των καλλιτεχνών.. 60 μέρες αγώνα με πορειες, καταλήψεις, παραιτήσεις, συναυλίες, συναντήσεις με ολους , υπουργούς, πρόεδρο, ευρωβουλευτές, αρχηγούς κομμάτων της αντιπολιτευσης και συνεχίζουμε!!!!»

Δείτε την ανάρτηση

Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη στις 10.30 οι καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια μαζί με τους εκπαιδευτικούς για πορεία στο Μαξίμου, την ώρα δηλαδή που θα γίνεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εχουν αποφασίσει επίσης νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή, αν δεν υπάρξουν λύσεις και αποφάσεις.