Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε το βράδυ της Κυριακής ένα ακόμη αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που πετούσε πάνω από τη λίμνη Χιούρον, το τρίτο μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.

Η κατάρριψη πάνω από τη λίμνη Χιούρον.

Δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου έγινε «κατόπιν εντολής» του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η γερουσιαστής του Μίσιγκαν Ελίσα Σλότκιν δήλωσε ότι ο στρατός “παρόπλισε” το αντικείμενο, το οποίο καταρρίφθηκε από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνοφρουράς.

«Σπουδαία δουλειά από όλους όσοι πραγματοποίησαν αυτή την αποστολή τόσο στον αέρα όσο και πίσω στο αρχηγείο. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε για το τι ακριβώς ήταν αυτό το αντικείμενο και ποιος ήταν ο σκοπός του», ανέφερε σε ένα tweet.

Είχε προηγηθεί μήνυμά της στο Twitter στο οποίο η Σλότκιν ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί “εξαιρετικά στενά” ένα αντικείμενο που εντοπίστηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον.

«Θα μάθουμε περισσότερα για το τι είναι αυτό τις επόμενες ημέρες, αλλά προς το παρόν, να είστε βέβαιοι ότι όλα τα μέρη έχουν εστιάσει με λέιζερ σε αυτό από τη στιγμή που διέσχισε τα νερά μας», έγραψε η Δημοκρατική βουλευτής, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τρίτο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας

Η επιχείρηση, σημειώνει το CNN, σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία καταρρίπτεται άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Aντικείμενο αγνώστου ταυτότητας καταρρίφθηκε πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο, ενώ την προηγούμενη ημέρα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας από ένα αμερικανικό F-22.

Και το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα ύποπτο κινεζικό αερόστατο παρακολούθησης καταρρίφθηκε από F-22 στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.