Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για τους νεκρούς από τον σεισμό στην Τουρκία και την Συρία.

Να σημειωθεί ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 21.000 το πρωί της Παρασκευής.

«Τα νούμερα είναι τρομακτικά»

Ειδικότερα, στους 150.000 ανθρώπους εκτίμησε πως θα φτάσουν τα θύματα στην Τουρκία, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

«Ιστορική καταστροφή, την ξέρω την περιοχή, είπα οι νεκροί θα περάσουν τις 40.000. Και βλέπετε θα φτάσουν τις 150.000, αν σκεφτεί κανείς και τη Συρία. Τα νούμερα είναι τρομαχτικά. Δεν μπορώ να πετάξω μια βόμβα ότι θα κάνει στην Ελλάδα 8,8 Ρίχτερ. Έχω δεκάδες τηλέφωνα κάθε μέρα από πανικόβλητους πολίτες στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά όχι στην ίδια έκταση» ανέφερε.

Ο σεισμολόγος εξήγησε ότι «ρήγματα τέτοια δεν έχουμε στην ξηρά, μόνο στη θάλασσα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν επηρεάζεται ο ελλαδικός χώρος

Ο κ. Τσελέντης εξέφρασε ανησυχία για τους ελέγχους στα δημόσια κτίρια καθώς έχει ελεγχθεί μόνο το 25%. «Ο δήμος πετάει το μπαλάκι στον ΟΑΣΠ και ο ΟΑΣΠ στον δήμο, δεν φταίει ο ΟΑΣΠ, προτιμούν να ρίχνουν τα κονδύλια στα πανηγύρια για προεκλογικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Τσελέντης επανέλαβε ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν είχε σημειωθεί ο σεισμός στο ρήγμα τη βόρειας Ανατολίας, θα ανησυχούσα, εκεί που έγινε είναι μακριά από την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.