Στη σύλληψη του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα προχώρησαν οι βελγικές αρχές νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γνωστής και ως Qatargate.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πολιτικού.

Εύα Καϊλή: Η «Inside woman» του Παντσέρι γράφουν οι FT – Το σκάνδαλο του Qatargate που συγκλονίζει την ΕΕ

Αρνείται τα πάντα

Ο δικηγόρος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τόλερ, δήλωσε στο Politico ότι ο πελάτης του δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον του ανακριτή.

Αρχικά, τον Ταραμπέλα θα ανακρίνουν εκπρόσωποι της αστυνομίας και, σύμφωνα με τη Le Soir, αν κριθεί αναγκαίο θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα πάντα με την Le Soir, o Παντσέρι, έχει καταθέσει ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα, έλαβε περίπου 100.000 ευρώ προκειμένου να αμβλύνει τη δημόσια στάση του σχετικά με το Κατάρ και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από το εμιράτο.

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Ταραμπέλα, επιτρέποντας έτσι στα δικαστήρια να προχωρήσουν στην ακρόασή του, ή ακόμη και, αν χρειαστεί, να τον θέσουν υπό αστυνομική κράτηση.

Ο Ταραμπέλα αρνείται ότι έκανε κάτι παράνομο.

Η βελγική αστυνομία μετέφερε σήμερα το πρωί τον ευρωβουλευτή από την κατοικία του στην Anthisnes, μια κοινότητα νότια της Λιέγης, σύμφωνα με πληροφορίες από την La Repubblica.