Εν αναμονή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τελεί το Παρίσι, χωρίς προς το παρόν να έχει αποσαφηνιστεί, προφανώς για λόγους ασφαλείας, ούτε η ακριβής ώρα άφιξης, ούτε το μέσο μεταφοράς του από το Λονδίνο στην Γαλλία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, φθάνοντας με ένα C-17 Globemaster της Royal Air Force, που απογειώθηκε από την Πολωνία, το Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι.

Το βέβαιο είναι ότι στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων θα βρίσκεται, εκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και ότι οι τρεις ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας.

Θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζελένσκι την Πέμπτη;

Να σημειωθεί ότι οι Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς θα βρίσκονται αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, για να λάβουν μέρος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Όσο για τον Ουκρανό πρόεδρο, αν και δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί, θα βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει το λόγο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άγνωστο παραμένει αν θα επισκεφθεί και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο, πάντως, για ενόχληση της ουκρανικής πλευράς από το γεγονός ότι διέρρευσε πρόωρα στον Τύπο το πρόγραμμα του Ουκρανού προέδρου στο Παρίσι, κάτι που δεν συνέβη κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ