Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και ο Ούγγρος άσος, δικαίωσε με το «καλημέρα» τον τεχνικό των πράσινων, μιας και χρειάστηκε 14′ ώστε να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του τριφυλλιού.

Ο Σπόραρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κόντρα σε μια αξιόμαχη Λαμία η οποία αγωνίστηκε από το 66′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στάνκο.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα αγωνιστεί με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι βρέθηκε στο τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σάρλια και Πούχατς στην άμυνα. Μπερνάρ, Ρούμπεν και Τσέριν στον άξονα. Ο Μαντσίνι στην δεξιά πλευρά, ο Κλεϊνχέισλερ στην αριστερή και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα της Λαμίας: Σαράνοφ, Παουλέβατς, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης, Στάνκο, Σίμον, Βέργος, Μαρτίνεθ και Ρόμανιτς.

Πρώτο γκολ του Κλεϊνχέισλερ με τα «πράσινα»

Έπειτα από ένα αρκετά νευρικό πρώτο τέταρτο, με διαδοχικά λάθη και από τις δύο πλευρές ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, χάρη στο παρθενικό τέρμα του Κλεϊνχέισλερ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Βαγιαννίδης άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μαντσίνι ωραία, πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Κλεϊνχέισλερ που σκόραρε.

Την πρωτοβουλία ο Παναθηναϊκός αλλά…

Έπειτα και από το τέρμα του Κλεϊνχέισλερ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάντως να έχουν την πρωτοβουλία, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο, έχοντας ως κύριο μέλημα της να βρει χώρο στο ανοιχτό γήπεδο, ώστε να γίνει απειλητική για την εστία του Μπρινιόλι.

Καλύτερη η Λαμία στο ξεκίνημα της επανάληψης

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους η Λαμία πατούσε καλύτερα, ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος μεσοαμυντικά και με αργές επιστροφές, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φανούν απειλητικοί. Στο 53′ ο Μπρινιόλι έδιωξε τη κεφαλιά του Βέργου με τα πόδια ενώ στο 58′ ο Έλληνας φορ από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 66′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Στάνκο να βλέπει την κόκκινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Τσέριν.

Μια ανάσα από το 2-0 οι «πράσινοι»

Ο Πούχατς στο 67′ είδε το απευθείας φάουλ του να βρίσκει το δοκάρι, στο 71′ ο Ιωαννίδης αμαρκάριστος σούταρε πάνω στον Σαράνοφ ενώ στο 79′ ο Βαγιαννίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το «κλείδωσε» με Σπόραρ

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Σπόραρ στις καθυστερήσεις. Μετά από γύρισμα του Μπερνάρντ, ο Σλοβένος φορ με μια κεφαλιά πεσμένος στο ύψος του χορταριού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ, «κλειδώνοντας» το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ, Μαντσίνι (82’ Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ), Κλέινχεσλερ (60’ Παλάσιος).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σίμον, Κορνέζος, Παούλεβατς, Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντονόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς), Βέργος (82’ Μανούσος).