Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί στα διόδια των Μαλγάρων, στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο του voria.gr, δεκάδες φορτηγά έχουν κολλήσει στο σημείο λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ όσο περνούν οι ώρες, δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αυξηθεί και η ουρά να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Περισσότερα από 150 οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, έχουν ακινητοποιηθεί στα διόδια, καθώς όπως φαίνεται δεν είχαν ενημερωθεί ή δεν γνώριζαν για την απαγόρευση που ισχύει από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ μάλιστα η κατάσταση είναι τέτοια ώστε το μεσημέρι της Κυριακής προσωπικό της Εγνατίας Οδού τοποθέτησε μία χημική τουαλέτα στο σημείο ενώ έδωσε και νερό στους οδηγούς καθώς στα διόδια των Μαλγάρων δεν υπάρχει κάποιος σταθμός εξυπηρέτησης οδηγών.

Τι είχε ανακοινώσει η Τροχαία

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας,  δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από Διόδια Μαλγάρων έως Κόμβο Κλειδίου.

Από την απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξαιρούνταν όσα οχήματα είχαν ως τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λάρισας.

«Μέχρι τη Λάρισα η κίνηση διεξάγεται κανονικά», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αξιωματικής υπηρεσίας της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης Νέα Μάλγαρα, σημειώνοντας ότι «από τη Λάρισα και προς τα κάτω δεν κυκλοφορεί ούτε νταλίκα, ούτε όμως και οποιοδήποτε άλλο όχημα».