Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου από τη Βέροια αποφυλακίστηκε και είναι στο εξωτερικό, έχοντας κάνει οικογένεια, όπως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (03/02) στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Μάλιστα, η μητέρα της αδικοχαμένης Κικής Κούσογλου δήλωσε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA: «Τρέμω ολόκληρη από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Τον τιμώρησαν είκοσι τέσσερα χρόνια. Πως γίνεται στα δεκαοχτώ χρόνια να έχει αποφυλακιστεί, να έχει φύγει στο εξωτερικό και να έχει κάνει και οικογένεια όπως λένε;».

Αγγελική Νικολούλη: «Τώρα θα πεθάνω πριν την ώρα μου; Ούτε για πλάκα!»

«Αισθάνομαι διπλά προδομένη»

Ακόμα, η Δέσποινα Κούσογλου ανέφερε πως ο δολοφόνος της κόρης της δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας: «Δεν τολμάει να έρθει, αλλά δε θα το ήθελα κιόλας για κανέναν λόγο, να έχω κάποια επαφή μαζί του. Ακόμα και στο δικαστήριο ήταν τόσο ψύχραιμος και τόσο αμετανόητος… Δυστυχώς αισθάνομαι διπλά προδομένη γιατί δεν έχασα μόνο το παιδί μου, τον είχα μέσα στο σπίτι μου και τον τάιζα».

Ερωτηθείσα για τις γυναικοκτονίες, η Δέσποινα Κούσογλου απάντησε: «Στεναχωριέμαι όχι μόνο για την Κική, αλλά και για όλα τα κορίτσια που τα σκοτώνουν και μετά από λίγα χρόνια βγαίνουν έξω. Δεν έχουμε νόμους… Εγώ σαν μάνα ποτέ δε θα έλεγα “αυτόν τον άνθρωπο σκοτώστε τον”, αλλά να είναι στη φυλακή ισόβια, όχι να τον αφήσουν έξω».

«Η καρδιά μου δεν μπορεί να χαρεί πλέον, είναι μία πληγή που δεν κλείνει. Ευτυχώς που ο Θεός μου χάρισε δύο εγγονάκια. Η ζωή μου πλέον είναι τα εγγόνια μου και αντλώ δύναμη από αυτά. Η μεγάλη μου η εγγονή είναι η Κική, της έχω δώσει το όνομα της κόρης μου» πρόσθεσε η ίδια.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005 ως μια εξαφάνιση. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές – και βασικός ύποπτος για τις Αρχές – ο τότε σύντροφός της, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αναζητώντας την αγαπημένη του.

Και μπορεί τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης να απέφευγε την όποια δημόσια εμφάνιση, η επιμονή της Αγγελικής Νικολούλη ωστόσο τον οδήγησε να βγει στη μικρή οθόνη και η κουβέντα τους ανέδειξε ουσιαστικά την ενοχή του.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Το ζευγάρι μεγάλωσε ουσιαστικά μαζί στη Βέροια με τη σχέση τους να κρατάει από τότε που η Κική Κούσογλου ήταν 15 χρονών και ο Δάνος Μουρατίδης 18. Έπειτα από 5 χρόνια δεσμού, αμέτρητων καβγάδων και σκηνών ζηλοτυπίας από τη πλευρά του Δάνου, η νεαρή Κική παίρνει την απόφαση να δώσει ένα τέλος. Το ζευγάρι χωρίζει ωστόσο διατηρούν μια τυπική επαφή.

Εκείνη την περίοδο η Κική Κούσογλου δούλευε σε μια καφετέρια. Στις 10 Απριλίου ο Δάνος Μουρατίδης την επισκέφτηκε και με την πρόφαση της κουβέντας την κάλεσε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής και τα λεγόμενα του ίδιου ξεκίνησαν ανάμεσά τους οι ερωτικές περιπτύξεις, η 20χρονη τότε Κική όμως ήταν σίγουρη πως δεν ήθελε να προχωρήσει.

Του ζήτησε να τη γυρίσει σπίτι ενώ εκείνος την προέτρεψε να κοιμηθεί εκεί. Τελικά ακολούθησε την επιθυμία του. Μόλις η Κική αποκοιμήθηκε, ο Δάνος όντας σίγουρος για την ύπαρξη νέου άντρα στη ζωή της έψαξε το κινητό της. Ένα μήνυμα προς την καλύτερή της φίλη ήταν αρκετό για να τον κάνει να μπει στο δωμάτιο, να την ξυπνήσει και να ξεκινήσει ένας καβγάς που κατέληξε στη δολοφονία της. Ο Δάνος τη στραγγάλισε ενώ αμέσως μετά φρόντισε ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος…