Τι θα κάνατε αν στο διπλανό σας αυτοκίνητο βλέπατε ότι η οδηγός το είχε ρίξει στον ύπνο;

Το δίχως άλλο η ασφάλεια προστάζει να απομακρυνθείτε το συντομότερο δυνατόν.

Δεν έπραξε όμως το ίδιο Αμερικανίδα οδηγός που αποφάσισε να καταγράψει την… κοιμωμένη που βρισκόταν στο Tesla της στις 4 το απόγευμα σε αυτοκινητόδρομο της Τεμεκούλα στην Καλιφόρνιας

Μάλιστα, την ακολούθησε για 15 ολόκληρα λεπτά στην προσπάθεια του να της τραβήξει την προσοχή.

Φόβος και τρόμος

Όταν συνειδητοποίησε ότι εκείνη δεν ξυπνά, πήρε τηλέφωνο το 911 να σπεύσει για βοήθεια.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε η Daily Mail, ακούγεται η ίδια να λέει, «κοιτάξτε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Παιδιά, συγνώμη, αλλά είναι απίστευτα επικίνδυνο», επαναλαμβάνει.

«Να κοιμάσαι και να οδηγεί το αυτοκίνητο αντί για σένα; Είστε τρελοί!».

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγός πιάνεται στον ύπνο, ενώ οδηγεί ένα Tesla.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το αυτόματο σύστημα οδήγησης της Tesla βοηθά τον οδηγό στο δρόμο, αλλά δεν τον αντικαθιστά στο τιμόνι.

Γι’ αυτό και απαιτείται να κρατά συνεχώς τα χέρια του στο τιμόνι για να διατηρεί όλη την ώρα τον έλεγχο.

Η Tesla στο τιμόνι  

Να σημειωθεί ότι μόλις τον Δεκέμβριο η Tesla έδωσε στους κατόχους των αυτοκινήτων της την ανανεωμένη εκδοχή του αυτόματου συστήματος οδήγησης για δοκιμή, πριν αποφασίσουν να το αγοράσουν έναντι 5.100 δολάρια.

Η χρήση του, τους επιτρέπει να αλλάζουν αυτόματα λωρίδες, να παρκάρουν χωρίς κόπο και να καλούν το αυτοκίνητο στην εξώπορτα του σπιτιού τους.

Οι κριτικές πάντως στο Facebook δεν ήταν ενθαρρυντικές, με τις περισσότερες εξ αυτών να ισχυρίζονται ότι καμιά από τις παραπάνω λειτουργίες δεν απέφερε όσα υποσχόταν στο 100%, ενώ τους προκαλούσαν φόβο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και η εταιρεία επικρίθηκε πρόσφατα που προώθησε εκ νέου το βίντεο που είχε φτιάξει το 2016 για το αυτόματο σύστημα οδήγησης και τις ευκολίες που αυτό παρέχει στους οδηγούς.