Μήνυση σε βάρος του προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος κατήγγειλε πως πριν από δύο χρόνια είχε γίνει προσπάθεια συγκάλυψης ενός γεγονότος με πρωταγωνιστή συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης.

Ειδικότερα, σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να υποβάλει τη μήνυση, καθώς ο συγκεκριμένος πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι ο κ. Καραμαλάκης παρενέβη αντιθεσμικά, ως αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων.

«Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη» προσθέτει η πλευρά του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από εντολή του ίδιου του κ. Θεοδωρικάκου, πραγματοποίησε έρευνα για την καταγγελία περί συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών που εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η έρευνα έδειξε ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε 4 νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος Θεοδωρικάκος, «δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό».

Νωρίτερα για την υπόθεση ο κ. Θεοδωρικάκος είχε καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού και στις δηλώσεις του είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη έρευνα της ΕΛΑΣ.