Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται με την Ρωσία να σφυροκοπά το Μπαχμούτ και άλλες περιοχές. Από την άλλη, ουκρανοί στρατιώτες χαρακτήρισαν «ζόμπι» τους νεοσυλλέκτους της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner, περιγράφοντας πρώην κρατούμενους να σκαρφαλώνουν πάνω σε πτώματα συντρόφων τους κατά τη διάρκεια ρωσικών επιθέσεων.

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Κρεμλίνου αύξησε την παρουσία της στην Ουκρανία, δίνοντας στους φυλακισμένους εγκληματίες στη Ρωσία ένα εξάμηνο συμβόλαιο πολέμου, υποσχόμενη ελευθερία στο τέλος της θητείας τους, εάν καταφέρουν να επιζήσουν.

«Τους πυροβολούμε, αλλά δεν πέφτουν»

Οι ορδές των δολοφόνων, βιαστών, κλεφτών και γκάνγκστερ που ενσωματώνονται τώρα στον ρωσικό στρατό με ελάχιστη εκπαίδευση, χρησιμοποιούνται ως αυτοκτονικά ανθρώπινα βλήματα για να εισχωρήσουν στις πρώτες γραμμές άμυνας της Ουκρανίας, πριν ακολουθήσουν οι έμπειροι στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες Andriy και Borisych, μιλώντας στο CNN από την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ, δήλωσαν ότι εδώ και εβδομάδες μάχονται εναντίον μαχητών της Wagner, σε μια άκρως θανατηφόρα σύγκρουση.

«Φαίνεται πολύ πιθανό να παίρνουν κάποιου είδους ναρκωτικά πριν την επίθεση»

«Σκαρφαλώνουν πάνω στα πτώματα των φίλων τους, πατάνε πάνω τους. Φαίνεται πολύ πιθανό να παίρνουν κάποιου είδους ναρκωτικά πριν την επίθεση», δήλωσε ο Andriy. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια ιδιαίτερα άγρια μάχη, ο Andriy βρισκόταν σε μια ομάδα 20 στρατιωτών που πολεμούσαν αδιάκοπα εναντίον 200 Ρώσων επί 10 ώρες.

Όπως ανέφερε, τα τουφέκια AK-47 που χρησιμοποιούν είχαν ζεσταθεί τόσο από τους συνεχείς πυροβολισμούς που έπρεπε να τα αλλάζουν κάθε λίγο. «Ο συνάδελφός μας με το πολυβόλο είχε σχεδόν τρελαθεί, γιατί τους πυροβολούσε και έλεγε «ξέρω ότι τον πυροβόλησα, αλλά δεν πέφτει». Και μετά από λίγο, όταν μάλλον είχε αρχίσει να αιμορραγεί, απλά έπεφτε κάτω».

Δείτε το βίντεο