Το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου στη Super League έκλεισε, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν πλέον την δυνατότητα ενίσχυσης μόνο από τη… δεξαμενή των ελευθέρων παικτών.

Σε άλλο ένα μεταγραφικό παζάρι, την παράσταση την έκλεψε ο Ολυμπιακός. Με ουσιαστικές κινήσεις και «χτυπήματα» μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι πρωταθλητές Ελλάδας πρόσθεσαν… ενέσεις ποιότητας στο ρόστερ τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για την τελική τους αντεπίθεση στην εφετινή Super League και μέσα στον Γενάρη ενισχύθηκαν σε θέσεις όπου «πονούσαν». Ροντινέι και Ραμόν πήραν το αεροπλάνο από την Βραζιλία, ανεβάζοντας επίπεδο τα μετόπισθεν της ομάδας του Μίτσελ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός φρόντισε να προσθέσει στο ρόστερ του και παίκτες για τα «φτερά» της επίθεσης. Ο 25χρονος Σέρτζι Κανός ήρθε στο μεγάλο λιμάνι ως δανεικός από την αγγλική Μπρέντφορντ, ενώ οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν χθες το βράδυ και τη μετακίνηση του Ζούμερ Μπούτουτσι από την Κόνιασπορ. Τόσο ο Ισπανός άσος, όσο και ο Κοσοβάρος άσος αναμένεται να προσφέρουν αρκετά στην ομάδα του Μίτσελ.

Σημαντική ήταν η ενίσχυση και για τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωράει σε διπλή κίνηση.  Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται εντός των δυο στόχων τους (ημιτελικά Κυπέλλου, κοντά στην κορυφή) και στο μεταγραφικό παζάρι απέκτησαν τους Τάισον και Τόμας Κεντζιόρα.

Ο έμπειρος επιθετικός έβαλε το λιθαράκι του στην ασπρόμαυρη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ ο 28χρονος αμυντικός ήρθε στην Τούμπα με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου.

Από εκεί και πέρα, μπόλικη η γκρίνια στο «πράσινο» στρατόπεδο. Ο Παναθηναϊκός καθυστέρησε αρκετά στο μεταγραφικό πεδίο, χάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες και τις βαθμολογικές διαφορές από τους διώκτες του. Παρόλο που άπαντες γνώριζαν για το προβληματικό και ελάχιστο βάθος στο ρόστερ, δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Ουσιαστικά, οι πράσινοι έκαναν δικούς τους τρεις παίκτες. Τον Τιμότεους Πούχατς, τον Λάσλο Κλεϊνχέισλερ και τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Τις τελευταίες μέρες του Γενάρη, ο Αργεντινός άσος πήρε τον δρόμο για το Κορωπί, προκειμένου να μπει στα… παπούτσια του τραυματία Αϊτόρ. Τρία τα μεταγραφικά χτυπήματα για τον Παναθηναϊκό, που βλέπει την εσωστρέφεια στο… κατώφλι του.

Η πιο… ήσυχη ομάδα από το big five ήταν η ΑΕΚ. Παρ’ όλο που ψάχτηκε αρκετά, η Ενωση δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφική κίνηση. Μόνο ο Πάολο Φερνάντες λογίζεται ως προσθήκη, αλλά και αυτός είχε «κλείσει» αρκετούς μήνες πριν.

Οι «κιτρινόμαυροι» τα έβαλαν στο τραπέζι και με τη σύμφωνη γνώμη του Ματίας Αλμέιδα, αποφάσισαν να μην αποκτήσουν άλλον ποδοσφαιριστή. Βεβαίως, με τον Μοχαμάντι στα πιτς και τους Μήτογλου-Τζαβέλλα πιο… πίσω από τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς, δεν αποκλείεται να το μετανιώσουν.

Τέλος, τρεις είναι οι νέοι παίκτες που τίθενται στη διάθεση του Αλαν Πάρντιου για τον Άρη. Βλάντιμιρ Νταρίντα, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Λούκας Ρουπ προστέθηκαν στο ρόστερ των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης.

Σε ένα μεταγραφικό παζάρι πάντα θα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Με τα τωρινά δεδομένα και την εικόνα των ομάδων, ο τίτλος του «χαμένου» φέρει πράσινο χρώμα…