Δύο αιχμές θα προστεθούν στην πολεμική του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη σημερινή ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας που προκάλεσε ο ίδιος: Πως στην πραγματικότητα έμειναν αναπάντητα από την κυβέρνηση τα ερωτήματα για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ όσον αφορά τις υποκλοπές. Και πως πλέον οι της ΚΟ της ΝΔ πήραν πάνω τους και νομιμοποίησαν τη λογική των τεχνικών αυτών.

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπαίνουν και υπουργοί, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, που θεωρούν πως εκτέθηκε από την παρουσία του και άρα θα έχει σίγουρα αναφορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αποστάσεις που ανέγνωσαν σε ομιλίες τους, όπως του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, για το μείζον θέμα. Οπως όλα δείχνουν δε, η πολεμική Τσίπρα του «είστε επικίνδυνοι», η στοχοποίηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ιθύνοντος νου των υποκλοπών αφού είχε την ευθύνη του επιτελικού κράτους θα επαναληφθούν με ένταση, ενώ θα γίνει εκ νέου επιθετική αναφορά στην εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η παραίτηση του Πρωθυπουργού ως αίτημα επίσης θα είναι στο κάδρο, όπως έδειξε και η χθεσινή ημέρα στην Ολομέλεια και σε όλες τις τοποθετήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η επίθεση από την κυβέρνηση και την ΚΟ της ΝΔ για τον Χρήστο Καλογρίτσα, τις τηλεοπτικές άδειες και τη «νεκρή Μαρία του Εβρου», εντάσσονται σε μια προσπάθεια συμψηφισμού και αντιπερισπασμού που δεν θα έχει αντίκρισμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει εκ νέου τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ για τους παρακολουθούμενους. Μέχρι χθες πάντως αποτιμήθηκε θετικά η πρόταση δυσπιστίας στην Κουμουνδούρου, θεωρώντας πως πιέστηκε η κυβέρνηση να ξανασυζητήσει το όλο θέμα και να φύγει από τη δική της ατζέντα. Η όλη κίνηση είναι μια πολιτική πρωτοβουλία από τον Τσίπρα που επίσης θέτει προ των ευθυνών τους και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.