Ο Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν σε απόσταση 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 22 χλμ.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τόνισε ότι στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν μεγαλύτεροι σεισμοί, εφησυχάζοντας από την άλλη καθώς ο σεισμός ήταν μακριά από την πόλη της Ρόδου.

«Στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγαλύτεροι σεισμοί στο παρελθόν»

«Το που θα επικεντρωθεί κάθε φορά ένας σεισμός, μεγάλος ή μικρός, δεν το γνωρίζουμε. Χθες εκδηλώθηκε στην άκρη του ελληνικού τόξου, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Εκεί, λοιπόν, στην απόληξη του τόξου που κυριαρχούν οριζόντια ρήγματα είχαμε την εκδήλωση του σεισμού, ο οποίος έγινε αντιληπτός στη Ρόδο και την Κάρπαθο», ανέφερε αρχικά ο σεισμολόγος.

«Στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγαλύτεροι σεισμοί στο παρελθόν. Το 1928 είχε εκδηλωθεί ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε ενόργανα στον ελληνικό χώρο, με μέγεθος της τάξης των 7,9 Ρίχτερ. Ήταν ένας σεισμός μεγάλου βάθους απ’ ότι διερευνήθηκε. Η περιοχή έχει δυναμικότητα να δώσει πιο μεγάλο σεισμό, αλλά και πιο μεγάλο να δώσει, είμαστε γύρω στα 100 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Είναι μακριά», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ φαίνεται να ήταν ο κύριος ενώ μετά την εκδήλωση του φαινομένου λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε το βίντεο