Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ οι διακοπές ρεύματος είχαν σαν αποτέλεσμα κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου να εγκλωβιστούν.

Καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι τα εσπερινά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους. Ήδη ωστόσο παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε σχολικές δομές και συγκεκριμένα σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα που πλημμύρισε και στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών.

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο – Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες

Το σχολείο είχε πλημμυρίσει ξανά το 2021

Το προαύλιο έχει γεμίσει με νερά γι’ αυτό και γονείς, με τη βοήθεια των δασκάλων και της πυροσβεστικής, τα απομακρύνουν για λόγους ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε πλημμυρίσει και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.