O Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» σχετικά εύκολα τον Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Αυστραλία στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Παράλληλα έκανε… άνοιγμα και στην γνωστή ηθοποιό, Μάργκοτ Ρόμπι, την οποία θα ήθελε να δει στην κερκίδα όπως τόνισε.

Όσα είπε ο Τσιτσιπάς:

«Ήταν μια καλή εμφάνιση, αισθάνθηκα διαφορετικά σήμερα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι βρήκα λύσεις στο τέλος. Ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, που είχα στο τουρνουά, στα τρία σετ. Έχει ξεκινήσει να παίζει καλά πρόσφατα, του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον, γιατί είναι σπουδαίος παίκτης. Έπρεπε να διαχειριστώ χτυπήματα εδάφους, ήταν πιο βαθιά, έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ήταν κρίσιμη στιγμή στο τάι μπρέικ, που κρινόταν ποιος θα επιστρέψει. Όπως το έβλεπα, ήταν η ευκαιρία μου να πάρω τον έλεγχο. Είμαι χαρούμενος, που επέστρεψα».

Για το τριπλό μπρέικ πόιντ εις βάρος του: «Η εμπειρία λειτούργησε και η… σπαρτιάτικη αντίδραση»

Για το Grand Slam της Μελβούρνης, που αισθάνεται σαν να είναι πατρίδα του: «Μπορείτε να τους ακούσετε. Είναι σπουδαία χώρα η Αυστραλία, λατρεύω πολλά πράγματα. Η αγαπημένη μου ηθοποιός είναι από εδώ, η Μάργκοτ Ρόμπι. Θα ήταν ωραίο να τη δω στην εξέδρα κάποια μέρα. Ο κόσμος με καλωσορίζει ζεστά. Μεγάλωσα σε ένα μέρος που μοιάζει πολύ σε συνθήκες και life style, δεν είναι τροπικό κλίμα. Το αυστραλιανό είναι το Grand Slam, που νιώθω σαν να είμαι στην πατρίδα μου».

Για το αν ψάχνει σπίτι στη Μελβούρνη: «Ας το ξεχάσουμε λίγο, έχουμε χρόνο για αυτό. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με τη φιλανθρωπία, θα ήθελα να κερδίσω το Αυστραλιανό Open, να χτίσουμε ένα σχολείο και να διαθέσω πόρους στη Βικτώρια. Ας βάλουμε στην άκρη το τένις, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή. Είχα μια ιδέα, γιατί είδια πόσο δύσκολο είναι για πολλά παιδιά να λάβουν τη σωστή μόρφωση. Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια προνόμια. Θα ήθελα να δώσω σε όλα τα παιδιά αυτή την ευκαιρία. Αυτό σημαίνει η Αυστραλία για μένα».