Το θέμα των απευθείας αναθέσεων, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς λοιπόν για το συγκεκριμένο, είπε: «Δεν λέω ότι όλα γίνονται πάντα με τον πιο ορθό τρόπο».

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς είπε ότι: «Έχουμε κάνει αρκετά».

«Δε λέω ότι υπάρχει διαφάνεια παντού»

Για τις απευθείας αναθέσεις είπε: «Αν πίστευε κανείς ότι μπορούσαμε να επιλέξουμε οποιονδήποτε άλλο δρόμο από τις απευθείας αναθέσεις. Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν λέω ότι όλα γίνονται πάντα με τον πιο ορθό τρόπο ή ότι υπάρχει διαφάνεια παντού. Αυτό πρέπει να ερευνηθεί. Ποτέ δεν είχα δυσκολία να απαντώ ευθέως σε όλα τα ερωτήματα. Η δουλειά μας είναι να απαντάμε και να βγαίνουμε μπροστά όταν υπάρχει δυσκολία. Οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να είναι η εξαίρεση στη διαδικασία. Δεν νομίζω ότι υπήρξε καμία χώρα που να μην προχώρησε σε αυτές τις διαδικασίες όταν χρειαζόμασταν μάσκες, εμβόλια».

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

«Έχουμε κάνει αρκετά. Τα νούμερα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Υπάρχει μια μεθοδολογία και ένα πρωτόκολλο. Σε επίπεδο απευθείας διευθετήσεων έχουν γίνει πολλές ρυθμίσεις ώστε να μην καταλήγουμε σε αναγκαστικές εκτελέσεις που μπορεί να καταλήξουν σε πλειστηριασμούς. Υπάρχει ένα πλέγμα συνολικό που αφορά τα ζητήματα για τα κόκκινα δάνεια που περιλαμβάνει και τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, το οποίο είναι πλήρες και επαρκές. Πρέπει να κυνηγάμε πάντα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», ανέφερε.