Η ιταλική Οικονομική Αστυνομία εντόπισε σήμερα δεύτερο κρησφύγετο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο Παλέρμο της Σικελίας.

Η έφοδος των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για «καταφύγιο έκτακτης ανάγκης», σε ισόγειο πολυκατοικίας του χωριού Καμπομπέλο της Σικελίας, όπου βρίσκεται και το πρώτο κρησφύγετο που εντόπισαν οι καραμπινιέροι λίγες ώρες μετά την σύλληψη του αρχιμαφιόζου.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές  αρχές συνεχίζουν να ελέγχουν τα δύο κινητά, τον υπολογιστή και μια ατζέντα του Μεσίνα Ντενάροπου που κατασχέθηκαν, όπως και τις μετακινήσεις που α αρχηγός της σικελικής μαφίας πραγματοποιούσε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο Alfa Romeo.

Η εισαγγελία του Παλέρμο, τέλος, απέστειλε κλήση σε απολογία και στον ογκολόγο Φιλίππο Τζερίλι, ο οποίος είχε υποβάλει τον «νονό των νονών», όπως αποκαλούν τον Ντενάρο, σε τεστ DNA, αναγκαίο για την χημειοθεραπεία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί σύντομα, μετά την διάγνωση καρκίνου στο κόλον.

Αυτοκίνητα, ρολόγια και γυναίκες

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Τράπανι, ο Ντενάρο είχε μάθει ήδη στα 14 του να πυροβολεί με περίστροφο και σχεδόν από έφηβος εισχώρησε στους κόλπους της Μαφίας.

Ο Ντενάρο, έχει και το προσωνύμιο «Ντιαμπολίκ», από έναν παλιό ήρωα των κόμικς, ενώ υπήρξε αρχικά το «μεγάλο αφεντικό» στο Τράπανι της δυτικής Σικελίας.

Ήταν επίσης γνωστός κάποτε ως «Playboy Boss», διότι του άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα, οι γυναίκες και τα χρυσά ρολόγια.