Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η βόλτα για έναν Βολιώτη, τον οποίο πλησίασαν και τον περικύκλωσαν σκυλιά χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

«Είχα βγει για περπάτημα το βράδυ, στην περιοχή Αλωνάκια. Ημουν μόνος όταν με περικύκλωσαν πάνω από 20 αδέσποτα που άρχισαν να γαβγίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γνώριζα όμως ότι δεν έπρεπε να τρέξω. Κάθισα κάτω και προσευχόμουν. Συνέχισαν να μου γαβγίζουν. Ηταν σε απόσταση δύο μέτρων από μένα. Αν ένα έκανε μία κίνηση, θα μου ορμούσαν όλα μαζί», περιγράφει.

Οι ίδιες μαρτυρίες μιλούν για αγέλες αδέσποτων τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο της Ν. Αγχιάλου. Βρίσκονται δίπλα από τον δρόμο και όπως καταγγέλλεται ορμούν σε διερχόμενα οχήματα, κυρίως δίκυκλα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Επαγγελματίες, κυρίως διανομείς, περνούν με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα από τις εισόδους – εξόδους της Ν. Αγχιάλου.

Επιθέσεις όμως εκδηλώνονται και μέσα στον οικισμό. Πρόσφατα, στο μικρό καφενείο στο κέντρο της Ν. Αγχιάλου εκδηλώθηκε επίθεση εναντίον μικρού παιδιού κι εναντίον δεσποζόμενου μικρόσωμου σκύλου.

«Εχω ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί και στην επόμενη επίθεση που θα εκδηλωθεί και θα κινδυνεύσει άνθρωπος, πόσο μάλλον μικρό παιδί, θα καταθέσω μήνυση, από τη στιγμή που κανείς δεν κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο δημότης, που κατήγγειλε την σε βάρος του επίθεση.