Χιλιάδες κόσμου παραμένουν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, εντός της οποία βρίσκεται -μετά το πολύωρο λαϊκό προσκύνημα- η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 μετά την ολοκλήρωση του μίνι λαϊκού προσκυνήματος στο οποίο έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, καθώς και αρκετοί πολιτικοί.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά -σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια- έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά.

Περίπου στις 11:20, στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ στο ναό έχουν καταφθάσει τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Οι αφίξεις των «γαλαζοαίματων»

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Στην εκκλησία βρίσκεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας. 

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Tελευταία έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αννα Μαρία, και στη συνέχεια έκλεισαν οι πύλες της Μητρόπολης προκειμένου να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία.

Δείτε live μέσω του in εικόνα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών