Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η σύζυγος του 16χρονου Ρομά, Kώστα Φραγκούλη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τρεις μέρες κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει, διακομίστηκε εκτάκτως στο εφημερεύον νοσοκομείο από τους γονείς του Κώστα Φραγκούλη και σήμερα πήρε εξιτήριο.

Ξεσπά ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: «Μαύρες γιορτές, δεν έχουμε δικαιοσύνη»

Όπως τονίζουν από τον στενό οικογενειακό της κύκλο, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να διαχειριστεί τον θάνατο του συζύγου της ωστόσο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας είναι καλά στην υγεία της.

Ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και έχει αφεθεί ελεύθερος και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το χρονικό

Ήταν τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου όταν ο 16χρονος Ρομ, Κώστας Φραγκούλης έφυγε από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ για το καύσιμο που είχε βάλει στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν μέσα στο βενζινάδικο ξεκινούν να τον καταδιώκουν, παρά το γεγονός ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ανέφερε στην Άμεση Δράση, ότι δεν επιθυμούσε περαιτέρω ενέργειες.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε δύο φορές κατά του Φραγκούλη, με την μία σφαίρα να βρίσκει τον 16χρονο στο κεφάλι και την δεύτερη να καρφώνεται σε πόρτα ξενοδοχείου.

Ο αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, δήλωσε πως στόχος του ήταν τα λάστιχα του αυτοκινήτου και όχι ο 16χρονος, παρά το γεγονός ότι αρχικά έκανε λόγο για προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατά την επικοινωνία τους με το κέντρο, δεν έκαναν σε κανένα σημείο λόγο για πυροβολισμούς από μέρους τους.

Μόλις ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, πάλι από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, επεισόδια ξέσπασαν σε όλη την χώρα με τα μέλη της κοινότητας των Ρομά να ζητούν δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.