Ο παππούς του 16χρονου Ρομά που πυροβόλησαν στο κεφάλι κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» συνεχίζουν να δηλώνουν οι συγγενείς του 16χρονου ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» και τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο παππούς του 16χρονου ρομά δήλωσε: «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος».

«Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς»

Ο παππούς του 16 χρονου συνέχισε λέγοντας «Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;».

Επισήμανε, επίσης, ότι 16χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια βελτίωση.

«Θέλουμε δικαιοσύνη»

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του. «Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη», δηλώνει η πεθερά του 16χρονου.

Η σύζυγος και η μητέρα του 16χρονου θέλουν, όπως λένε, o 34χρονος αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές. «Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια», λέει η μητέρα του 16χρονου.

«Να μπει μέσα, να μη βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει», δηλώνει η σύζυγος του 16χρονου. Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι ο αστυνομικός δεν γνώριζε την ηλικία του ανθρώπου που καταδίωκε με τους συναδέλφους του.

«Στην καταδίωξη αυτή δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση την οποία είχαν τα δύο πληρώματα των δύο μοτοσυκλετών, ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας, αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη», ανέφερε ο δικηγόρος.