Οργή κα θλίψη επικρατεί μεταξύ των συγγενών του 16χρονου  στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης επειδή έβαλε βενζίνη και δεν είχε 20 ευρώ να πληρώσει.

Για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου ανιψιού του και την επιθυμία της οικογένειας του για Δικαιοσύνη μίλησε ο Αντώνης Φραγκούλης θείος του ανήλικου.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια

Όπως είπε ο θείος του 16χρονου όλη η οικογένειά είναι σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει για 20ευρώ βενζίνη.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως ανιψιός του έβαλε βενζίνη, δεν είχε χρήματα μαζί του και  είπε στον υπάλληλο ότι θα του τα φέρει.

Βλέπουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη ο οποίος μίλησε στον Ant1, ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και περιμένουν να περάσει το δεύτερο 24ωρο, ενώ η οικογένεια του βλέπει ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό.

Αυτό που θέλουν είναι η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της σχετικά με τον αστυνομικό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί αλλά για να σκοτώσει το παιδί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 16χρονος δεν είχε μαζί του κανένα όπλο, όπως αρχικά είχε ακουστεί, καθώς σύμφωνα με τον θείο του το αυτοκίνητο ελέγχθηκε στην συνέχεια και δεν βρέθηκε τίποτα.

Ο κ. Φραγκούλης επέμεινε ότι αυτό που θέλει η οικογένεια είναι Δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα

Ωστόσο τα ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης είναι πολλά όπως εάν υπήρξε ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς και γιατί δεν στόχευσαν στο όχημα όπως στα λάστιχα για να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο.

«Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από άτομο το οποίο τον καταδιώκει, ουδέποτε έβαλε κατά αυτόν» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, σχολιάζοντας ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ είναι στο ίδιο πνεύμα ανακοινώσεων για παρόμοια περιστατικά που οπλίζουν το χέρι των αστυνομικών.

Όπως ανέφερε ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος η κατάσταση της υγείας του 16χρονου είναι αρκετά κρίσιμη καθώς έχουν πληγεί βασικά σημεία του εγκεφάλου. Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι πλέον η ζωή του ανηλίκου κρέμεται από μια κλωστή.

«Δεν υπήρξε εμβολισμός»

Μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι στο ίδιο πλαίσιο προηγούμενων όμοιων ανακοινώσεων όμοιων περιστατικών τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα και δυστυχώς είναι αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμη μια για εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας. Πρόκειται για μια ευθεία βολή και μάλιστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος από αυτόν που τον καταδίωκε, για μια εν ψυχρώ δολοφονία».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών ενώ διέψευσε τα σενάρια περί εμβολισμού, που όπως είπε δεν στέκουν λογικά καθώς ο 16χρονος ήθελε να διαφύγει και δεν είχε κανέναν λόγο να επιστρέψει για να βλάψει τους αστυνομικούς.