Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας 14χρονος στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο Ελάια Όλσον, επειδή πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι τη συνομήλικη φίλη του, όταν αυτή του ζήτησε να χωρίσουν.

Η 14χρονη, Τζαζλίν Τζόουνς, που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, επέζησε, ως εκ θαύματος. Η ίδια ανέφερε, πως όλα συνέβησαν την Κυριακή ενώ είχε βγει για βόλτα με τον Όλσον για να καπνίσουν.

ΗΠΑ: Εξάχρονος πυροβόλησε τη δασκάλα του – Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Το αγόρι, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης για 60 έτη καθώς κατηγορήθηκε ως ενήλικος, όπως αναφέρει η New York Post.

«Πρέπει να πεθάνεις»

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η 14χρονη, αφού είπε στον Όλσον ότι θέλει να χωρίσουν, αρχικά εκείνος τη διέταξε να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο πέταξε. Στη συνέχεια έβγαλε ένα λευκού χρώματος περίστροφο, την σημάδεψε στο κεφάλι και πυροβόλησε μια φορά.

Όταν,  το κορίτσι του ζήτησε να μην την σκοτώσει, ο Όλσον της είπε «πρέπει να πεθάνεις». Τότε την πυροβόλησε άλλες δύο φορές και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά τα τραύματά της η 14χρονη κατάφερε να σταματήσει έναν διερχόμενο μοτοσικλετιστή ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές.

Έχασε την όραση από το ένα μάτι

Στο νοσοκομείο, η Τζαζλίν αναγνώρισε τον Ελάια Όλσον ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος της.

Όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς της, η 14χρονη έχει ήδη υποβληθεί σε ένα μεγάλης διάρκειας χειρουργείο ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί και αρκετές άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

«Το μωρό μας θα πρέπει να ζήσει βλέποντας μόνο από το ένα μάτι και με σφαίρες στο λαιμό και το κεφάλι» ανέφερε η οικογένειά της σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα GoFundMe.

Όσο για τον δράστη ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι «το έκανα σε μια έκρηξη οργής μετά από μια ανάρτηση στο Snapchat και μια πρόταση για χωρισμό».

Οι αστυνομικοί που τον βρήκαν σε φιλικό σπίτι κατάσχεσαν ένα 22αρι πιστόλι και δύο γεμιστήρες για 9αρι πιστόλι ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ματωμένα παπούτσια και ρούχα.