Ραγδαία είναι η αλλαγή του καιρού σήμερα Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται από τα ξημερώματα στη δυτική Ελλάδα.

Το κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ και η Αθήνα βρίσκεται ήδη στο «στόχαστρο» των έντονων φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στα βουνά.

Βρέχει στην Αττική

Στην Αττική η κακοκαιρία, μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία, θα είναι επίσης σύντομη. Σε πολλές περιοχές έχει ήδη ξεκινήσει η βροχή η οποία συνοδεύεται από έντονους ανέμους.

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας ήδη θα ξεκινήσει η βελτίωση.

Στη Θεσσαλονίκη, το αντίστοιχο πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι μικρότερο, καθώς η εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται να έχει εμφανιστεί πριν από το μεσημέρι

«Φράκαρε» ο Κηφισός – Μποτιλιαρισμένοι δρόμοι

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε αρκετούς δρόμους της Αττικής, λόγω της πρωινής βροχόπτωσης.

Η κίνηση εντοπίζεται στα εξής σημεία:

  • Στην άνοδο του Κηφισού από Λένορμαν προς Νέα Φιλαδέλφεια,
  • Στην κάθοδο του Κηφισού από Αττική Οδό προς Περιστέρι,
  • Στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου,
  • Στην Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά,
  • Στην περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα,
  • Προβλήματα υπάρχουν και σε Καλλιρρόης, Ηλιουπόλεως και στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα με καθυστερήσεις 5΄-10΄στην έξοδο για Λαμία,

  • Στην άνοδο της Κηφισίας από Φιλοθέη προς Δαχτυλίδι,
  • Στην κάθοδο της Κηφισίας από κόμβο Παραδείσου έως Υγεία,
  • Στην έξοδο της Αθηνών- Κορίνθου από Δαφνί έως Διυλιστήρια,
  • Στην άνοδο της Αλεξάνδρας.

Κεραυνοί και χαλάζι

Στην Ήπειρο, κεραυνοί και χαλάζι καταγράφονται από τις πρωινές ώρες  και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται σε Ιόνιο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα είναι σύντομη, καθώς δεν θα διαρκέσει παραπάνω από την Πέμπτη (12/1), όταν και θα έχει περιοριστεί σε κάποια μόνο τμήματα της χώρας.

Μέχρι το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες τα Δωδεκάνησα ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο αέρας στα δυτικά θα πνέει από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά θα είναι νότιος νοτιοδυτικός 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δε θα πέσει σημαντικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 16 και στη νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πού χιονίζει

Σύμφωνα με το Meteo, που μας πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, στις 7 το πρωί, χιονίζει σε Παρνασσό, Ανήλιο Μετσόβου, Σέλι και Καϊμάκτσαλαν.

Χιόνια θα πέσουν και στα ηπειρωτικά ορεινά.

Αρναούτογλου: Με το που φύγει η κακοκαιρία «εξπρές», έρχονται νέα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το απόγευμα της Πέμπτης (12/1) νέα φαινόμενα με βροχές και χιόνια στα ορεινά θα δουν τα δυτικά της χώρας, ενώ την Παρασκευή (13/1) η διαταραχή θα επηρεάσει περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη φαινόμενα θα έχει στα ανατολικά νησιωτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στα δυτικά της Κρήτης. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στους 8-12°C στα βόρεια και στους 15°C στα νότια.

Την Πέμπτη περιορίζονται τα φαινόμενα, αλλά από το απόγευμα και μετά αναμένεται νέα επιδείνωση στα δυτικά και χιόνια σε Πίνδο και ορεινή Πελοπόννησο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12°C στα κεντρικά, τους 5 με 10°C στα βόρεια και τους 15°C στα νότια.

Την Παρασκευή, νέα διαταραχή επηρεάζει την κεντρική, την κεντροανατολική, νοτιοδυτική και κυρίως ανατολική και νότια Ελλάδα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 11 με 12°C στα κεντρικά και στους 14°C στα νότια.

Το Σάββατο, τέλος, άστατος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα είναι ίδιες με την Παρασκευή.