Περίπου δύο χρόνια από την ημέρα που οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη συγκλόνισαν το πανελλήνιο με την κοινή καταγγελία τους σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, η ώρα της κρίσης για τον ηθοποιό έφτασε.

Εντεκα μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, και ενώ ήδη έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την τελική κρίση του δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογείται σήμερα, Δευτέρα.

Φιλιππίδης: «Δεν έχω λόγο να είμαι βιαστής»

Οι τρεις ηθοποιοί έφτασαν μαζί, πιασμένες χέρι-χέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που αποδεικνύει πως είναι πιο ενωμένες από ποτέ, ζητώντας δικαιοσύνη.

Δείτε εικόνες

Η ώρα της απολογίας

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης δημόσια θα κληθεί να υπερασπίσει εαυτόν, αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του θέσουν τα μέλη του δικαστηρίου με βάση το σύνολο των καταθέσεων και των στοιχείων που ξεδιπλώθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος, όπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του έχει αρνηθεί ότι διέπραξε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Το κρίσιμο είναι όμως -όπως σε όλες τις ποινικές δίκες- αν με όσα θα πει θα καταφέρει να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα εκδώσουν την πολυαναμενόμενη για τον ίδιο, αλλά και για τις καταγγέλλουσες που βρήκαν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους και να ξεπεράσουν το τείχος του φόβου τους και να προσφύγουν θεσμικά ενώπιον της δικαιοσύνης.